BUNARI

Znate li gdje postoji neki puč? Možete pomoći znanstvenicima da istraže njegov živi svijet!

Projekt se zove Ogledalo podzemlja– skriveni bunari turističkog bisera Jadrana
 Alex Hyde/Nature Picture Library/Profimedia

Stručnjaci iz Hrvatskog biospeleološkog društva iz Zagreba dolaze u Dubrovnik kako bi istražili živi svijet u podzemlju.

- Bunari, odnosno pučevi, odličan su prozor u podzemne vode, ali nam ih je iznimno teško pronaći, naglasili su. Ispunite anketu u prilogu i pomozite njihovim znanstvenicima u istraživačkom projektu - pozivaju iz Hrvatskog biospeleološkog društva, piše Dubrovački.

U bunar bi ubacili živolovnu zamku i prikupili je dan kasnije. Time ni na koji način ne zagađuju vodu niti okolicu puča, a podaci će im biti iznimno vrijedni.

Projekt se zove ‘Ogledalo podzemlja – skriveni bunari turističkog bisera Jadrana‘ i sufinanciran je od strane Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika.

Istraživanje je planirano od 20. do 23. ožujka ove godine. Najveći broj pučeva nalazio se u Dubrovniku u Ulici od puča, po kojima je ova ulica i dobila ime. U priloženoj anketi znanstvenike zanima zna li lokalno stanovništvo za neki puč, koja mu je lokacija i smeta li im da ga znanstvenici posjete u svrhu istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:48