LJUBAV

Žena othranila golubicu, a ona ne želi otići: ‘Stekli ste vječnog prijatelja‘

U jednoj grupi na Facebooku svoje je iskustvo podijelila s drugim ljubiteljima ptica u od njih zatražila savjet

Ilustracija

 Arne Trautmann/Panthermedia/Profimedia

U jednoj od grupa koja okuplja ljubitelje ptica, gospođa je objavila pitanje vezano za vrijeme nakon othrane ptica. Ona je, naime, u dobi od deset dana počela othranjivati jednog goluba. Kako kaže, još uvijek nije sigurna u spol, ali zbog nježnije konstitucije misli da je riječ o ženki. Ptica je sada stara tri mjeseca i voljela bi je pustiti na slobodu, što je od početka bio plan. No, to joj baš nije pošlo za rukom.

- Ponekad s prozora napravi krug s ostalim golubovima kad je "ponese", ali brzo se vrati i generalno se boji biti na otvorenom, iako vidim da je drugi golubovi jako interesiraju. Ima li nade da se trajno preseli na otvoreno i da ne gleda na stan kao na svoju gajbu? - upitala je druge članove grupe.

Oni koji su othranili golubove objasnili su joj da ptica, zaista, njen stan smatra domom i to će uvijek biti tako.

- Imam iskustva s jednim golubom, odnosno golubicom. Spasila sam ju kad je bura ljetos raznijela gnijezda. Galeb ju je dohvatio, počeo jesti, ispustio na cestu - ne znam koliko je imala, neletač je bila. Trajalo je dok se krilo oporavilo, tako da se u gajbici počela malo više penjati tek nakon dva mjeseca. Nakon tri sam je malo puštala da poleti u vrtu i lovila plahtom (imam mačke), dok nisam bila sigurna da lijepo leti. Nakon otprilike četiri, pet mjeseci počela je odlaziti preko dana među druge golubove i vraćala se navečer prespavati u gajbici. Sad već neko vrijeme spava i živi među drugim golubovima, a dođe jesti jednom dnevno. I to dođe u društvu partnera - napisala je jedna žena, a drugi muškarac je opisao svoje iskustvo:

- Imate vječnog prijatelja. Pošto ste ga othranili uvijek će se vraćati. Puštajte ga neka leti s drugim golubovima iako mislim da će biti uvijek kod vas. Nema veze, dajte mu hrane i vode i uljepšajte si život. Kad sam bio mali i ja sam tako othranio malog goluba. Uvijek je bio kraj mene. Toliko sam ih zavolio da sam eto golubar već 30 godina, osvojio sam najveće europske i državne titule na raznim natjecanjima.Lijepo je imati goluba za društvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:59