KOJI PRIZOR

Zdjelica je bila puna hrane za mačke, no privukla je neočekivanu, plahu posjetiteljicu...

Nije joj to prvi put, napisala je autorica snimke, no nikome ne smeta da se malena dođe najesti

Lisica u dvorištu

 Facebook

Mnogi u ovo doba godine ostavljaju hranu vani, namijenjenu životinjama koje imaju mlade. No, nekad se divlje životinje pojave kako bi pojele hranu koja zapravo nije ostavljena njima, nego mačkama. Takav je slučaj snimljen u jednom hrvatskom dvorištu. Naime, vlasnici kuće ostavljaju hranu za mačke, a zdjelica je i ovoga puta privukla i jednu neobičnu posjetiteljicu.

Na snimci se vidi lisica kako, dosta bojažljivo, dolazi na hranu. Pri tom se stalno osvrće naokolo, očigledno u strahu. No, hrana je primamljivo mirisala, pa nije odoljela da se ne prišulja i pojede. Nakon toga nestaje u noći.

Autorica snimke je napisala kako je to redovita kradljivica hrane u dvorištu, ali da nikome ne smeta. Premda mnogi smatraju kako ovakvo prilaženje ljudima pokazuje kako je lisica bijesna, stručnjaci kažu kako to nije istina. U našoj se zemlji godinama uspješno provodi oralna vakcinacija, bjesnoće nema, a to što lisice prilaze kućama znači da u njihovim staništima nema hrane, pa zbog toga odlaze dalje, da bi je pronašle.

Što učiniti kad se vidi lisicu? Pustiti je da ode svojim putem. To su bojažljive životinje koje su gladne. Ako ljudi ne žele da im dolaze u blizinu, potrebno je ukloniti sve izvore hrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:17