VIDEO

Zadivljujući stvor: Pogledajte ogromnu hobotnicu koju su ribari slučajno ulovili u vodama Kalifornije

Riječ je o divovskoj pacifičkoj, a ona se smatra najvećom vrstom hobotnice na svijetu
 Screenshot X

Vode našeg planeta pune su zadivljujućih bića, a među njima je svakako i jedna hobotnica koju su slučajno ulovili ribari u Kaliforniji. Naravno, pustili su je nazad u njen dom, a snimili su i kako je to izgledalo.

Riječ je o divovskoj pacifičkoj hobotnici, a onda se smatra najvećom vrstom hobotnice na svijetu. Najveća koju su ljudi ikada vidjeli bila je devet metara dugačka i teška 272 kilograma. Naravno, nisu sve tako velike, ali poznato je da su dugovječne i da lijepo narastu u svom životnom vijeku. Ova nije toliko velika, tako da se radi o mlađem stvorenju, no svejedno su je ribari odmah odlučili vratiti u more. Pritom su joj pomogli, pa su otvorili vratašca i pustili je da skoči u dubine i da se vrati svom domu.

Ove hobotnice su, kao i drugi pripadnici te vrste, iznimno inteligentne. Na pipcima imaju više receptora za okus od našeg jezika, a poznato je kako se koriste otrovom da paraliziraju svoj plijen. Obično žive na oko stotinu metara dubine, gdje ima najviše plijena i gdje se lako mogu sakriti - mimikrija im je, naime, jača strana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 03:18