5 ŽIVOTINJSKIH PITANJA

‘Volim pse više od ljudi, a moja Blu je nevjerojatna. Uz nju učim više o samoj sebi...‘

Gošća nam je ovog puta pjevačica i kantautorica Nika Turković
Nika i Blu
 Privatni album

Nika Turković talentirana je pjevačica i kantautorica, a, na moju sreću, i vlasnica kućnog ljubimca. Posljednji singl izašao joj je nedavno, a trenutno radi na prvom albumu, za koji se nada da će izaći iduće godine.

Tko je tvoj kućni ljubimac?

Moja kućna ljubimica i najbolja prijateljica je curica Blu, španjolska vodena pasica od tri godine, koju volim više od ičega na svijetu.

Kako ti se život promijenio otkad imaš ljubimca?

Već dugo u obitelji imamo psa, ali drugačije je kad imaš svoje biće koje u potpunosti ovisi o tebi. Rekla bih da sam s Blu stvarno dobila na lutriji i to nam kažu svi koji nam dođu u goste; prekrasna, mirna, a razigrana, dobra, poslušna, pametna, draga... Nikada nemam dovoljno riječi hvale za nju, pa bih rekla da mi se život u potpunosti promijenio na bolje otkako je ona tu. Ja sam mirnija, ali i odgovornija, uvijek su mi posloženi prioriteti i jednostavno kvalitetnije živim. Više sam u prirodi, bolje se organiziram, obožavam se s njom družiti i ići u raznovrsne pustolovine, kao i gledati ju kako odrasta i kako uči neke nove stvari o sebi. Automatski i ja učim više o sebi.

Kako balansiraš između brige o ljubimcu i posla kojim se baviš?

Sva sreća, Blu nas ima dvoje koji brinemo o njoj, tako da smo uvijek na smjene i uvijek se po njoj organiziramo. Ako ne možemo sve sami, moji roditelji i njihova dva psa su najsretniji kad mogu pričuvati Blu, pogotovo jer onda njih troje (Aston, Flo i Blu) čine apsolutni trio fantastikus i nema im premca. Jako sam zahvalna što imam roditelje koji uvijek uskaču, ali i što se njihovi psi tako dobro slažu s njom. Automatski je sve mnogo lakše.

Koju bi anegdotu mogla podijeliti s nama?

Joj, ima ih stvarno puno, ali mislim da mi je i dalje jedna od omiljenih kad je Blu bila još sasvim mala, a ja sam nosila veš na pranje u mašinu. Putem mi je ispala čarapa, na što sam joj viknula da ju molim da mi skupi tu čarapu koja mi je ispala. Bila je stvarno jako mala, toliko da sam mislila da još apsolutno ništa ne kuži. No, ona je docupkala iza mene na tim svojim malim nožicama i donijela mi čarapu, okrenula se i otišla. Malo je reći da sam ostala šokirala. Od tad me ne prestaje iznenađivati.

Kupiti ili udomiti?

Ja bih uvijek rekla udomiti. Iako sam Blu dobila kao čistokrvnog psa na poklon, već planiram udomiti još pasa. Volim pse više od ljudi, pa nekako tako i vidim svoj život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:17