DIVAN ČOVJEK

VIDEO: Vozač tramvaja zaustavio vozilo kako bi se mačka mogla u miru napiti vode

Mačka kao mačka, nije se nimalo požurila, no on je ni na koji način nije ubrzao niti uznemirio
Ilustracija
 Uygar Ozel/Zuma Press/Profimedia

Turski vozači tramvaja poznati su po tome da pomno paze na sve sudionike prometa - ne samo ljude, nego i razne vrste životinja koje se mogu naći na pruzi ili u njenoj blizini. Prošle je godine tako jedan vozač postao slavan diljem svijeta jer je zaustavio vozilo, izašao iz njega, s pruge pokupio kornjaču i prebacio je u žbunje, na sigurno. Potom se vratio u tramvaj i nastavio vožnju, a svi putnici koji su to vidjeli bili su oduševljeni.

Jednako je oduševljenje izazvala i snimka ovog vozača koji je zaustavio tramvaj zbog jedne mačke. Ona nije bila na pruzi, ali je bila veoma blizu. Tramvaj nije primijetila, jer je bila jako zauzeta gašenjem žeđi u lokvi u blizini tračnica. Vozač se zaustavio i onda su svi strpljivo čekali da se životinja napije te da krene dalje.

Mačka kao mačka, ne samo da se nije požurila, nego se čini da pije najsporije što može. Ipak, vozač strpljivo čeka i nije ni pomislio na to da izađe vani i da je potjera. Njoj je ta voda važna za život, a njemu su ta minuta ili dvije zaista nevažne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:35