DIVNA GESTA

VIDEO: Muškarac odlučio otkupiti ptičice kako bi ih mogao pustiti na slobodu

Prodavač je siromašan, ova prodaja je jedini način da nešto zaradi, no tužno je što se i dalje životinje promatraju kao stvari
 Facebook

Koja je cijena slobode? Različita je za svakoga, ali kada je o životinjama riječ, ona se može vrlo precizno odrediti: onoliko koliko ljudi traže za nju. Životinje pritom nitko ništa ne pita.

Iz prve je ruke to osjetio muškarac koji je odlučio platiti za slobodu ptica. Od čovjeka koji ih je prodavao kupio ih je nekoliko, a kako mu ih je prodavač dodavao, čovjek je samo otvarao šaku i puštao ptice da odlete.

Premda ne znamo mnogo toga u ovoj priči - između ostalog, jesu li ptice rođene u zatočeništvu i hoće li se uopće snaći u divljini - ovo je u svakom slučaju lijepa gesta. Pokazuje koliko je novac manje važan od nečije slobode, ali nam je još jednom pokazalo i kako je ljudsko suosjećanje veliko.

Jasno je kako je prodavač siromašan i prodaja ptica je jedini način da nešto zaradi. No, tužno je što se i dalje diljem svijeta životinje promatraju kao stvari za prodaju, a ne živa bića koja imaju svoje osjećaje. Neka manje razvijena, neka više, ali svako biće na ovome svijetu ima neku svoju priču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:25