NESTVARNO LIJEPA

VIDEO: Mnogi se boje zmija, no u ovu šarenu ljepoticu se tako lako zaljubiti

U slučaju da i mi vidimo jednu, najbolje je napraviti što i ovaj čovjek: snimiti je i pustiti da ode svojim putem
 Facebook

Mnogima su zmije neopisivo odbojne životinje. Ne sviđa im se njihov način kretanja, kao ni zvukovi koje proizvode. Vjeruju da su hladne na dodir i iznimno opasne. Mnoge zmije ta kriva uvjerenja plate glavom.

Izgledaju tako kako izgledaju, baš kao i sve druge životinje. Nisu birale s kojim će se šarama roditi, kako će se kretati i kako zvučati. Mnoge nisu opasne, jer nemaju otrova. One koje ga imaju neće ga koristiti ako nisu u opasnosti. Osim toga, nisu hladne na dodir. Meke su i tople.

Kako bismo bar malo dokazali da su zmije lijepa i neshvaćena stvorenja, koja su nam i korisna, pronašli smo zanimljivu snimku. Na njoj vidimo prekrasnu šarenu zmiju kako se kreće. Njene boje su zaista divne i zaslužuje da je dva puta pogledamo dok prolazi mimo nas.

U slučaju da i mi vidimo jednu, najbolje je napraviti što i ovaj čovjek: snimiti je i pustiti da ode svojim putem ili, ako je znatiželjna pa nam želi prići, nenasilnim metodama joj dati do znanja da se mi ne bismo družili. Zmije sjajno osjećaju vibracije u tlu, pa je dobra metoda lupanje stopalom o zemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:41