VIDEO

Veliko srce stanovnika Jajca: Medvjedica se uplela u žicu, mještani joj priskočili u pomoć

Stručnjaci su izašli na teren i daju sve od sebe da i oni pomognu nesretnoj životinji

Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Svjedoci smo da u zadnje vrijeme divlje životinje dolaze sve bliže ljudima. Dijelom je razlog tome što se naša naselja šire u njihova staništa, a dijelom i to što nemaju dovoljno hrane, pa nam dolaze blizu. Nije to dobro za njih, jer mogu nastradati, a ni za ljude, jer situacija može poći po zlu.

U susjednoj Bosni i Hercegovini, u naselju Kruščica u Jajcu, jedna ženka medvjeda zapela je u žicu. Kako piše Jajce Online, mještani su joj odmah priskočili u pomoć, dali su joj i vodu, te obavijestili nadležne službe. Stručnjaci su izašli na teren i daju sve od sebe da pomognu nesretnoj životinji, za koju se nadaju da će se oporaviti i da će nastaviti svoj život daleko od ljudi.

U ovoj izvanrednoj intervenciji sudjelovali su i članovi Gorske službe spašavanja (GSS) Jajce, koji su se pridružili lovcima i udruženju za zaštitu divljih životinja pod nazivom “Wildlife” u spašavanju povrijeđenog medvjeda. Također, na licu mjesta su se pojavili i stručnjaci iz Veterinarske stanice Jajce kako bi pružili potrebnu pomoć i zdravstvenu njegu medvjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:25