VIDEO

Uz ritam glazbe uz samu obalu dvije kornjače zaplesale neki svoj ples

Godišnje se preko 25 ženki ove vrste gnijezdi na pješčanim plažama

Kornjače u moru
 

 Akvarij Pula

Kornjače su zanimljiva stvorenja, posebno one morske. No, ne viđamo ih dovoljno često, a o njima čitamo samo kad kakva nastrada, pa je netko pokuša (ili uspije) spasiti. Zbog toga nas ne oduševljavaju toliko kao neka druga morska stvorenja, koja češće vidimo ili o njima čitamo.

Nešto drugačije ponašanje kornjača uspjeli su snimiti i sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama podijeliti zaposlenici iz pulskog akvarija. Na njoj vidimo kornjače koje se ponašaju nešto drugačije od onoga što inače viđamo. Činjenica je da se kreću, no ove dvije rade nešto drugačije.

- Uz ritam bacciate uz samu obalu Bayahibe, snimili smo i ovaj ples dviju kornjača karetne želve (Eretmochelys imbricata). U Dominikanskoj Republici tri su zaštićene vrste – sedmopruga usminjača (Dermochelys coriacea), zelena želva (Chelonia mydas) i karetna želva, ujedno i najčešća kornjača u Dominikani, a godišnje se preko 25 ženki ove vrste gnijezdi na pješčanim plažama - objavili su ispod snimke neobičnog ponašanja ovih simpatičnih morskih stvorenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 06:30