NEOBIČNA INTERVENCIJA

Usred noći zaposlenici skloništa izvlačili psa koji je zapeo u ogradi kroz koju se provlačio

Ne zna se zbog čega je otišao iz svojeg dvorišta, no vlasnici se ovih dana pozivaju na pojačan oprez
 Azil Dumovec

Prošlog su tjedna zaposlenici zagrebačkog Dumovca imali neobičnu intervenciju. Pozvani su u Dumovec usred noći, u tri sata, i to zbog psa koji je zapeo u ogradi.

- Ljudi su nas pozvali jer su vidjeli psa koji ne može ni naprijed ni nazad. I sami su mu htjeli pomoći, no kako je u pitanju bio veliki pas, zaključili su da im je ipak potrebna dodatna pomoć.

Kad je naš kolega Domagoj stigao na lice mjesta, pojavila se i vlasnica psa, pa su oni zajedno sa susjedima udružili snage i izvukli psa iz nezgodne pozicije. Pritom se doznalo da je psu ime Ringo. Ostalo je nepoznato što je Ringa navelo da napusti svoje dvorište - miris ljubavi, želja za pustolovinom ili buka pirotehnike. Na sreću, na vrijeme je opažen i spašen - napisali su.

Objavili su i apel koji još uvijek vrijedi, s obzirom na sporadične pucnjeve petardi tijekom dana. Dok traje blagdansko raspoloženje, savjetuju oni, vlasnici bi trebali posebno pripaziti na pse koji žive u kući s dvorištem. Ako psa na bijeg natjera buka pirotehnike, lako se može ozlijediti, pa čak i poginuti. U velikom strahu pas ne vidi mnogobrojne opasnosti poput rupa, oštrih predmeta i automobilskog prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:30