UJEDINJENI

Udruge diljem zemlje prikupljaju pomoć za životinje. Evo gdje je sve možete odnijeti...

Jutros je stigla hrana iz Zagreba, a skuplja se i u Dubrovniku, Koprivnici i brojnim drugim mjestima
 Aleksandr Kondratov/Alamy/Alamy/Profimedia

Cijela se zemlja ujedinila u tome da pomognu područjima koja su jučer stradala u potresu. Donira se novac i hrana, kao i druge potrepštine, ljudima se nudi smještaj na drugim lokacijama... Kao i uvijek, nevolja nas je sve spojila i više ne postoje nikakve razlike. Bitno je samo da se čovjeku u nevolji pomogne i olakša mu se.

Pritom životinje nisu zaboravljene. Jučer su jedan azil i udruga ponudili pomoć, skupljala se hrana i slala se na područja Petrinje i Siska. Tako je jutros došla velika pošiljka iz Zagreba, a tijekom dana doći će iz mnogih drugih područja. Tako, recimo dubrovački azil Žarkovica skuplja sve donacije do 16 sati, a nakon toga se one prevoze do skladišta te će se voziti u Petrinju i okolicu. Do sad su skupili 16 vreća hrane i paletu konzervi.

Koprivnička udruga Šinterice dobra srca objavila je kako iz zovu ljudi iz sela oko Petrinje i mole ih za pomoć u hrani za pse, mačke te domaće životinje.

- Jutros smo poslali stotinjak konzervi i suhu hranu. Počinjemo skupljati, i to hitno, hranu koja će im biti potrebna kroz cijeli mjesec. Hranu ćemo odvesti čim je skupimo. Preuzeti možemo mačke i ostale manje životinje. Peseke zaista nemamo kamo staviti. Hranu možete dovesti ispred Mačkovca. Za detalje javite se u inbox - napisali su u statusu.

To su samo neki od primjera - zapravo, svi koji žele pomoći najbolje da se obrate lokalnoj udruzi koja pomaže životinjama. Oni će ili preuzeti donacije i poslati ih vlasnicima životinja, ili će ih znati uputiti kome ih poslati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:51