FOTO

U sukobu zmije i žabe obično znamo pobjednika, no, ovaj je po nečemu drugačiji...

Premda nama možda to nisu pretjerano ugodni prizori, pokazuju da u prirodi baš nikada ne treba uzeti nešto zdravo za gotovo
 Mediadrumimages/tanto Yensen/Media Drum World/Profimedia

Da se kladite na to tko će pobijediti u sukobu zmije i žabe, kladili bismo se na zmiju. Istina, puno toga ovisi o veličini, ali svi uvijek mislimo da su zmije veće i opasnije. Prati ih glas opakih predatora, pa sasvim sigurno ni ne mislimo da bi ih žaba mogla pojesti.

No, jasno, stvar je u veličini. Snimke koje su nastale na Jakarti pokazuju neravnopravnu borbu afričke bik žabe i šrilankanske zelene zmije. No, čak i kad ih čovjek vidi, nije baš sklon odmah zaključiti da bi zmija mogla postati plijen, jer znamo da se one ne predaju baš lako. No, dogodilo se upravo to. Borba je bila kratka i okrutna, a u borbi između praznog želudca i luđačke volje za životom, pobijedila je ona prva.

Fascinantne snimke snimljene su iz prilične blizine, premda je fotograf bio dovoljno daleko da životinje ni najmanje ne uznemirava u njihovom prirodnom ponašanju. Premda nama možda to nisu pretjerano ugodni prizori, pokazuju da u prirodi baš nikada ne treba uzeti nešto zdravo za gotovo, jer su i predatori nekome samo - hrana.

image
Mediadrumimages/tanto Yensen/Media Drum World/Profimedia
image
Mediadrumimages/tanto Yensen/Media Drum World
image
Mediadrumimages/tanto Yensen/Media Drum World

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:44