APATINSKA PANTERA

‘U strahu su velike oči i nemamo nijedan opipljiv dokaz da ona zaista postoji‘

Pokrajinska inspekcija dva je dana pretraživala područje, ali nisu našli tragove velike mačke

Ilustracija

 Frenchwildlifephotograher/Alamy/Alamy/Profimedia

Što se zapravo događa s panterom za kojom tragaju naši susjedi u okolici Apatina? Čini se kako mačke zapravo nema, barem trenutno na tom području. Velika potraga pokazala je da se mačka ne nalazi kod šume u okolini Banje Junaković. Dva dana su je tražili termovizijskom kamerom i kamerom velike rezolucije, dronom. Osim toga, pješačili su i tražili tragove njenog kretanja šumom. Ništa.

- Na drvetu nismo našli tragove grebanja, nitko u okolini nije prijavio sumnjiv nestanak domaćih životinja. Nismo pronašli tragove napola pojedenih divljih životinja. No, valja reći da smo u konzultacijama sa stručnjacima shvatili da nitko ne može pouzdano reći o kojoj je životinji riječ. Ne znamo ni je li pripadnik veće vrste - rekao je za RTS Nemanja Ivanović, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine.

Dodao je kako su oni spremni i da, kod prve iduće dojave, odmah kreću na teren. No, zamolio je građane da ne šire paniku.

- Nema potrebe za strahom. Već dva dana nitko ništa sumnjivo nije dojavio. U strahu su velike oči i nemamo nijedan opipljiv dokaz da bismo zaista provjeravali. Ta životinja, ako uopće postoji, nije nikoga ugrozila, pa nema smisla da se širi nepotrebna panika. Ono što sam ja pročitao je da se lagano udaljite korakom unazad, ne okrećite joj leđa, ne pravite nagle pokrete, malo podignite glas. To je ono što svako može da pročita na internetu - zaključio je Ivanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 15:29