ŠAPA HUMANITARNOSTI

U ožujku će se na Veterinarskom fakultetu izrađivati igračke za pse od stare odjeće, prijave su u tijeku

Kroz aukciju izrađenih igračaka, prikupit će se sredstva za zbrinjavanje i pomoć životinja u skloništima, poručuju organizatori
 Veterinarski fakultet

S Veterinarskog fakultet u Zagrebu objavili su kako počinje projekt Šapa humanitarnosti. U ožujku će se tako izrađivati igračke od prikupljenih materijala (stare odjeće). prijave za radionice započele su i traju do 10. ožujka. Aukcije igračaka koje se naprave održat će se sredinom travnja, a novčana sredstva prikupljena aukcijom igračaka donirat će se Udruzi S-PAS by Gloria Malin.

- Cilj te akcije je educirati studente, ali i ostale zainteresirane, o zero waste načelima kroz prikupljanje stare odjeće te njenu prenamjenu u igračke za pse i mačke. Kroz aukciju izrađenih igračaka, prikupit će se sredstva za zbrinjavanje i pomoć životinja u skloništima.

Zero waste načelo jest pokret kojim se promovira život bez stvaranja otpada poticanjem redizajna ponovno iskorištenih proizvoda. Stoga se, u ovome projektu, prikupljaju veće pamučne majice, haljine i košulje te odjeća od flisa ili trapera.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom eco-friendly i animal-loving projektu, utoliko pratite našu web stranicu i ne propustite obavijesti o mjestima i datumima održavanja radionica i aukcija - poručuju s fakulteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:54