SUSRET

U Osijeku se održavaju Veterinarski dani 2023., a glavna tema su svinje

Raspravljat će se i o aktualnim temama iz područja zaštite zdravlja životinja i njihove dobrobiti

Ilustracija

 Ivana Nobilo/Cropix

Posljednjih se dana bilježi manji broj slučajeva afričke svinjske kuge (ASK) u Hrvatskoj, ali treba biti oprezan i tu situaciju očuvati, istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković u četvrtak u Osijeku na otvorenju znanstveno-stručnog skupa Veterinarski dani 2023.

Poduzimaju se sve potrebne mjere za suzbijanje afričke svinjske kuge, jer je to bolest koja zaokuplja možda i najviše pažnje veterinarske struke u Europi, zbog brzine širenja, viroznosti, brojnih nepoznanica te socio-ekonomskih posljedica koje ostavlja, rekla je Vučković.

Najveće godišnje okupljanje predstavnika veterinarske struke u Hrvatskoj održava se do 29. listopada u organizaciji Hrvatske veterinarske komore, Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog veterinarskog instituta.

Jedna od tema skupa bit će i provedba mjera kontrole i suzbijanja afričke svinjske kuge, koje će se promatrati i u kontekstu relevantnog EU zakonodavstva, a raspravljat će se i o aktualnim temama iz područja zaštite zdravlja životinja, dobrobiti životinja te veterinarskog javnog zdravstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:34