Crne brojke

U Karlovačkoj županiji lani broj naleta na divljač 26 posto veći nego godinu dana prije

Policija je vozače savjetovala da pripaze kako se iz automobila ne bi bacali ostaci hrane, jer oni mame životinje na cestu

Ilustracija

 Bill Gozansky/Alamy/Alamy/Profimedia/Bill Gozansky/alamy/alamy/profimedia

Karlovačka policija prošle godine je zabilježila 673 naleta vozila na divljač u županiji, što je 26 posto više nego 2021., pa je u utorak savjetovala vozače da na cestama svih kategorija voze oprezno, posebno pred noć, noću i u ranim jutarnjim satima.

Iz policije navode kako je u takvim prometnih nesrećama lani utvrđena materijalna šteta na vozilima od ukupno 341 tisuće eura, što je za 88 tisuća eura veća šteta te 139 naleta na divljač više nego godinu ranije. Također je važno istaknuti kako je većina nesretnih životinja koja je u ovim nesrećama sudjelovala preminula ili na licu mjesta ili nedugo nakon.

Osim sa srnama (538) najviše vozila naletjelo je na divlje svinje i lisice te zečeve i jelene, i to najviše na državnim cestama (326), županijskim (84), autocestama (39), a najmanje na lokalnim (37) i nerazvrstanim cestama (34).

Uz nekoliko preporuka o opreznoj vožnji pred noć, noću te u ranim jutarnjim satima, policija je vozače savjetovala da pripaze kako se iz automobila ne bi bacali ostaci hrane, jer oni mame divljač na cestu i netko baš zbog toga može nastradati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:34