ČUPAVCI

Tri mačke nominirane su za prestižnu nagrade, a evo i koje su njihove (prekrasne) priče

Nagradu dodjeljuje najveća britanska organizacija koja pomaže mačkama, a želja im je ukazati na vezu ovih životinja i ljudi

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia

Znamo da nam ljubimci podižu kvalitetu života i da nam pomažu da bolje živimo. No, postoje situacije kada nam doslovno pomažu u životu, a tri takve mačke nominirane su za Mačku godine. Riječ je o natječaju kojeg provodi britanska organizacija Cats Protection.

Ovogodišnji kandidati zaista su zaslužili nominaciju. Zebby, Elsa i Dali zaista su posebni. Prva živi s vlasnicom koja je gluha i kojoj ona pomaže u svakodnevici. Mačka je, naime, sama naučila da svoju vlasnicu treba obavijestiti kad se nešto događa, recimo - kad zvoni telefon ili je netko pred vratima - pa da ona uključi slušni aparat.

Elsa je nevjerojatno socijalizirana maca koja svaki dan ide u obilazak trgovina u svom mjestu, druži se s prodavačima i kupcima, dopušta im da je maze i provodi s njima vrijeme prije nego se vrati doma.

Tu je i mačak Dall, koji je nestao iz svojeg doma i nekako završio na malenom kamenom otočiću u rijeci, gdje je preživio mjesec dana prije nego je spašen.

Nagradu dodjeljuje najveća britanska organizacija koja pomaže mačkama, a želja im je ukazati na nevjerojatnu vezu ovih životinja i ljudi.

- Poanta ove nagrade je da slavimo tu ljubav i ove godine imamo zaista nevjerojatne nominirane ljubimce. Mačke imaju veliki utjecaj na mentalno zdravlje ljudi, kao i općenito na kvalitetu života, tako da je jasno da svaki od ovih ljubimaca svojim vlasnicima u život donosi nešto posebno. Nevjerojatan je bio odaziv - gotovo tri tisuće ljudi prijavilo je svoje nevjerojatne mačke - rekla je Ashley Fryer, organizatorica natjecanja.

Najmačku će odabrati glasači, koji do 30. lipnja na njihovim stranicama mogu dati glas. Najbolja mačka svoju će titulu dobiti na svečanosti u Londonu 17. srpnja, a nagrada je 200 funti u trgovini za kućne ljubimce.

image

VauMijau banner

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:39