NEVJEROJATNA SNIMKA

Surfer se sudario s kitom, cijelo vrijeme imao je uključenu kameru: ‘Pomislio sam da je to moj kraj‘

Veliki sisavac je nakon sudara pao na čovjeka i povukao mu uzicu

Sudar surfera i kita

 /Profimedia

Nekad istovremeno nemamo sreće i imamo je. Tako bi se dao opisati nevjerojatan susret, ili bolje reći sudar, jednog surfera i kita, koji se dogodio u Australiji. Ne treba reći da niti jedan od njih nije vidio onog drugog - oba su se, naime, mirno bavila svojim poslom, a onda su imali toliko nesreću da u tako velikom prostranstvu nalete jedan na drugoga.

Jasno je da je sudar problematična stvar. Udariti u kita nije naočito zabavno i to zbog njegove veličine. Neće nam ti divovi ništa napraviti, ali činjenica da su veliki je problematična. Mi, s druge strane, njima također možemo nanijeli ozlijede - slučajno. Na svu sreću, ova (pre)bliski susret dobro je prošao.

- Bio je to mladi kit. Da nije, da se radilo o odraslom, imao bi na sebi barnakule i oni bi me razderali, jer sam bio uz kitovo tijelo cijelo vrijeme. Kad sam upao u vodu, on je zakačio moju uzicu, slučajno, i povukao me duboko. Pomislio sam da je to moj kraj, ali se onda uzica oslobodila i uspio sam izroniti - rekao je Jason Breen, surfer, za 9news.

On je cijelo vrijeme imao uključenu kameru koja je sve snimila. Tako na snimci vidimo kako kit izranja, sudara se sa surferom, a potom pada na njega. Osim kamere koju je držao uza se, postoji i snimka iz zraka. Naime, prolaznik je odlučio snimiti muškarca koji surfa, ali je prestao u trenutku kad je vidio sudar. Priznaje kako je pomislio da je muškarac poginuo. Na svu sreću, bio je u krivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:49