200 KILA TEŽAK

Stanovnici se žalili na problem s vodom, radnici zavirili u cijev pa premrli od straha - bila je to golema zvijer

Nitko nije pojma imao da bi na terenu situacija mogla postati prilično čudna

Ilustracija

 Kh-pictures/Alamy/Alamy/Profimedia

Kod nas se u narodu i danas kaže ‘žali se upravi vodovoda‘ kad se radi o uzaludnim i besmislenim prigovorima. Sreća je da stanovnici meksičkog grada Ciudad Victoria to nisu čuli i nije im palo na pamet da bi bilo uzaludno žaliti se. Zbog toga su se oni često i obilno i danima žalili upravi vodovoda na problem sa slabim tlakom vode.

Bili su vrlo uporni, pa se uprava vodovoda trgnula i obećala da će poslati radnike. Vjerojatno samo zato da se tih koji su se žalili konačno riješi. No, nitko ni u najluđim snovima nije očekivao da bi žalbe upravi vodovoda mogle dovesti do spašavanja jednog krokodila.

Kad su radnici konačno otišli provjeriti što se događa s cijevima, premrli su od straha videći zbog čega je nastupio problem s vodom. Naime, 200 kilograma težak krokodil zapeo je u cijevi i nije se mogao maknuti. Bio je prilično unezvijeren i u strahu je gledao ljude, a i oni su s jednakom emocijom gledali njega, jer im nije bilo svejedno što zure u dva metra dugog mesojeda.

Na svu sreći, ova priča ima sretan kraj. Zavezali su njušku, izvukli ga van, pustili u divljinu (daleko od grada) i otišli nešto pojesti. Gmaz je sasvim sretno otišao svojim putem (nešto pojesti?), radostan što nije skončao u kanalizaciji. Radnici su riješili problem i spasili jedan život, a stanovnici su se prestali žaliti.

Eto, možda ipak ima smisla žaliti se upravi vodovoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 23:40