PREPORUKA

Rad od kuće dugoročno šteti našim psima... Evo kako ih navikavati na naš povratak u ured!

Čak i oni koji više nemaju problema sa separacijskom anksioznošću mogli bi se ponovno tako osjećati
 Eszter Szepessy/Alamy/Alamy/Profimedia

Kad je pandemija počela, oni koji su vjerojatno jedini od nje profitirali su naši kućni ljubimci. Posebno u nas vječno zaljubljeni psi, koji su bili oduševljeni činjenicom da ih više ne ostavljamo same doma. Odjednom smo čitavo vrijeme provodili s njima, obasipajući ih zagrljajima i igrajući se s njima. To što smo morali sate provesti za radnim stolom njima ni najmanje nije smetalo, jer su nam se uvijek mogli popeti u krilo ili nasloniti glavu na naša stopala

No, to će dovesti do novog problema kad se počnemo vraćati u urede, upozoravaju stručnjaci. Nakon što smo gotovo 24 sata dnevno bili zajedno, i tako duže od godine i pol dana, odjednom će se sve vratiti na staro. Naravno da će našim psima to biti teško prihvatiti. Oni koji su uspješno pobijedili separacijsku anksioznost mogli bi ponovno imati problema s njom.

Kako tome doskočiti?

Za početak, kažu da je najbolje da ih držimo u drugoj sobi kad radimo. Ne cijelo vrijeme, ali malo po malo da ih odvajamo zatvaranjem vrata između nas. Tako će se oni naviknuti da nam nisu stalno u krilu i da nemamo neprestano fizički kontakt. Osim toga, preporučuje se da im u toj drugoj prostoriji ostavljamo pametne igračke, kako bi se imali čime zabavljati, i tako ih opet naviknemo na ideju da nismo neprestano fizički uz njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:55