VIDEO

Prizor iz Baranje: Jelen i divlja svinja odlučili su sebi olakšati vrele ljetne dane...

Snimatelj Lenko Kurtek zatekao je simpatične prizore, koje je snimio bez da životinje uznemirava

Ilustracija

 -/Ardea/Profimedia/-/Ardea/Profimedia

U ovim vrelim danima svi tražimo kako se rashladiti. Ljudima je jednostavnije, s ozbirom na izum klima uređaja, no životinje nemaju tu radost, pa se snalaze na starinski način. Kako bolje sebi olakšati vrele dane nego boravkom uz kakvu vodu? Baš takve prizore zatekao je snimatelj Lenko Kurtek u Baranji, gdje je snimio jednog jelena i divlju svinju kako se hlade. Odvojeno, jasno, i posve drugačije.

Jelen je pronašao udubinu ispod stabla, tik uz rijeku, i tamo je legao da se odmori. Nitko mu ne smeta, nema opasnosti i mogao se opustiti, a i rashladiti. Dok je on više odmarao, jedna divlja svinja je zaista uživala u vodi. Osim što je ušla u nju i legla, zabavno ju je vidjeti kako izbacuje zrak na njušku, stvarajući balončiće.

Zapravo, taj prasac zaista uživa u vodi, hladi se i odaje dojam kao da mu je zabavno. Poznato je da su svinje čiste životinje, no koža im je osjetljiva, pa se zato valjaju u blatu, da je zaštite od sunca i nametnika. No, ovaj je vepar zaključio da je čista voda bolja, pa je odlučio iskoristiti mogućnost da i on uživa u ljetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:37