MALENI GRICKO

Prije dvije godine netko ga je bacio u kantu za smeće u srcu Zagreba - Pogledajte ga sad!

Na svu sreću, sve se promijenilo u sekundi. Izvučen je iz kante i završio je u azilu Dumovec
 Azli Dumovec

Grickov život uopće nije dobro počeo. Ne samo da je rođen u malenom tijelu, a to je uvijek na ovom našem svijetu otegotna okolnost, nego je odmah nakon toga odvojen od majke i završio je u kanti za smeće. Nikad nećemo saznati zašto ga je netko bacio, a i bolje je da ne znamo. Je li on bio posljedica nebrige za njegovu majku ili je netko naumio zaraditi na njemu, ne znamo. No, maleno tijelo je izvirivalo iz kante za smeće u srcu Zagreba, što je šokiralo prolaznicu koja ga je vidjela. Bila je to sredina rujna - lišće je poput balerina lelujalo zrakom, mirisali su kesteni, a maleni pinč je prestrašen drhturio u kanti za otpad.

Na svu sreću, sve se promijenilo u sekundi. Izvučen je iz kante i završio je u azilu Dumovec. Tamo je vrlo brzo zapeo za oko svojoj budućoj obitelji, kod koje upravo slavi dvije godine otkako su ga doveli doma. Ni sekunde to nisu požalilo.

- Gricko danas slavi drugi udomidan i šalje punoooo psećih pusaaaaaaaa... Dobro smo, a uskoro se spremamo i na more - napisali su u poruci azilu, a priložili su i nekoliko fotografija na kojima se vidi da maleni ima lijep život.

Kako ono rekoše naši stari - ono što je nekome smeće, drugome je blago. U ovom slučaju to tek djelomično vrijedi - Gricko nikad nikome nije niti smio biti smeće, jer on jest jedno maleno blago.

image
Azli Dumovec
image
Azli Dumovec
image
Azli Dumovec
image
Azli Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 04:11