ZABAVA

Poznata domaća udruga za zaštitu životinja slavi 17. rođendan, organiziraju proslave u dva grada

U Zagrebu organiziraju botaničku šetnju na Bundeku, dok u Sinju sve koji dođu uče kako raditi hotel za kukce

Volonteri udruge Biom

 Tomislav Kristo/Cropix

Udruga BIOM, koja je najpoznatija po svojem radu za zaštiti i popularizaciji ptica, slavi 17. rođendan. Proslavit će ga na dvije lokacije: u Sinju i Zagrebu. U subotu 17. lipnja bit će veselo na njihovom Rođendanskom pikniku na Bundeku, koji počinje u 15 sati.

- Pridružite nam se u botaničkoj šetnji, raspravljajte s nama o divljoj strani grada, saznajte što trenutno radimo, a što planiramo te kako se možete uključiti i dati svoj doprinos zaštiti prirode. A za kraj, pripremamo vam i kviz da provjerite svoje znanje o pticama i prirodi. Pssssst…. pripremamo i neke nagrade za pobjednike - najavljuju iz BIOM-a.

Proslava u Sinju neće nimalo zaostajati za onom u glavnom gradu, najavljuju. Druženje je planirano u Gljevu nedaleko od Sinja, a svi koji dođu moći se saznati kako se gradi hotel za kukce.

- Dođite, okušajte se u ulozi graditelja hotela, družite se s nama i saznajte više o novostima iz zaštite prirode - pozivaju iz udruge, koja iza sebe ima cijeli niz uspješno provedenih projekata na zaštiti životinja. Između ostalog, organizirali su i niz promatranja ptica diljem naše zemlje, a upravo oni su organizacija koja svaki put kad u našu zemlju doleti kakva rijetka ptica, upozore javnost na nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:39