ŽELJNA SLOBODE?

Panda pobjegla iz ZOO, prodavači je vidjeli kako trči ulicom: ‘Kad su se pojavili s mrežom, više nije bila slatka‘

Kad je policija obaviještena o životinji, najprije su se počeli smijati, misleći da se radi o šali

Crvena panda

 Marcos Del Mazo/Alamy/Alamy/Profimedia

Kad pobjegne životinja iz ZOO vrta, ljudi uvijek u strahu samo žele znati koliko je velika i kakve su joj prehrambene navike. Na svu sreću, životinja koja je pobjegla iz britanskog Newquay ZOO vrta nije bila opasna. Riječ je o 11 mjeseci staroj crvenoj pandi imena Sundara, koja je osjetila u sebi zov divljine i iskrala se iz zoološkog, kako bi otkrila veliki svijet.

Policija je u ponedjeljak ujutro obaviještena da se jedna takva mota gradskim ulicama. Vidjeli su je prodavači voća, koji su je jabukama namamili i potom spriječili da ode.

- Članovi našeg tima vidjeli su kako nešto trči ulicom i shvatili da se ne radi o psu ili mački. Pozvali su ostatak tima da i oni vide o čemu se radi - rekao je za Guardian direktorica tvrtke koja se bavi prodajom voća, Rachel Craze.

Zaposlenici su uspjeli Sundaru navesti da uđe na parkiralište, a onda su pozvali policiju. Oni su im se, kaže, najprije dobro nasmijali, misleći da se radi o šali. No, shvativši da je crvena panda zaista na parkiralištu, poslali su tri policajca.

- Mi smo se pobrinuli da se životinja ne vrati nazad na cestu. Dobacili smo joj nekoliko jabuka, veoma polako, da je ne uplašimo. Svidjele su joj se i uživala je u njima kad je došla policija - pojasnila je Craze.

Oni su zaustavili promet i rekli ljudima da se odmaknu, a onda su pozvali osoblje iz ZOO vrta da dođe po nju.

- Oni su je ulovili uz pomoć velike mreže i tad smo vidjeli da slatka životinjica baš i nije više slatka. Nije ni najmanje bila sretna što su je ulovili. Od trenutka kad smo je vidjeli do njihova dolaska prošlo je možda sat vremena, ali oni su je ulovili zaista jako brzo - dodala je Craze.

Dave Folland, voditelj ZOO vrta, novinarima je rekao da je panda ‘brzo ulovljena i vraćena kući‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:44