PRINOVA

Ovo je novi stanovnik ZOO vrta, koji je raznježio sve koji su ga vidjeli: ‘Dobro je i zdravo‘

Kako ih se ne bi smetalo, posjetitelje se moli da Elenu i mladunče promatraju s nekoliko metara udaljenosti
 ZOO Zagreb

Iz Zoološkog vrta Zagreb objavili su postali bogatiji za još jednog malenog stanovnika. Njihova patuljasta koza Elena je na svijet donijela preslatko jare. Dogodilo se to u četvrtak, a oni su o tome u petak obavijestili javnost.

- Iako joj je to prvo mladunče, ona se u ulozi majke sjajno snašla. Beskrajno je brižna! Jare je odmah počelo sisati mlijeko. Pokazuje da je dobro i zdravo. Kako njega i njegovu mamu jučer nismo željeli nepotrebno uznemiravati, tek smo jutros utvrdili da je mladunče muško - objavili su iz vrta i podijelili fotografije malenog i njegove mame.

Elena i jarić smješteni su u ograđeni dio Dječjeg zooa, u kojem Elena inače živi s jednom svinjom, zečevima i ostalim kozama . Kako ih se ne bi smetalo u ovom osjetljivom razdoblju, poručuju iz vrta, posjetitelje mole da Elenu i mladunče promatraju s nekoliko metara udaljenosti.

- Ovo nas je jare sve jako raznježilo jer se osjećamo kao da je jučer bilo kada je na svijet stigla njegova mama. Ona je kod nas rođena u ožujku prošle godine - dodaju iz ZOO vrta.

Ona je, naime, u Maksimir došla kao svojevrsna slijepa putnica. Naime, iz OPG-a Željko Vrščak u Vrbovcu u Zagreb su došle tri patuljaste koze. Pritom se nije znalo da je jedna od njih bređa. Kad je Elena došla na svijet, svi su bili oduševljeni, a posebno druge životinje. Koze su inače jako društvene životinje i vole prisutnost drugih koza.

image
ZOO Zagreb
image
ZOO Zagreb
image
ZOO Zagreb
image
ZOO Zagreb
image
ZOO Zagreb
image
ZOO Zagreb
image
ZOO Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:00