PREKRASNO

Ova Ukrajinka je pobjegla iz Kijeva sa kćeri i malenom kujicom, koju je skrila na sigurno

Dok Olena i njena kćer mogu shvatiti užase rata koji bjesni oko njih, kujica to ne može razumjeti
 Lucy Young/evening Standard/eyev/Eyevine/Profimedia

U moru zaista dirljivih fotografija Ukrajinaca koji bježe iz svojih domova noseći svoje ljubimce je svakako i ona na kojoj vidimo 39-godišnju Olenu Boiko. Ona je iz Kijeva pobjegla s najvrjednijim što ima: svojom 14-godišnjom kćeri i njihovom kujicom Dolores.

Pošto je kujica dovoljno malena da može biti uz vlasnicu, a uz to joj je hladno, pa je bolje da je stisnuta, od trenutka kad su dvije žene napustile Kijev bilo je jasno kako će Dolores putovati. Stisnuta uz tijelo skrbnice, ispod njene jakne. Malena je tako i smirenija, jer je jasno da je posve izbezumljena onim što se događa oko nje. Dok Olena i njena kćer mogu shvatiti užase rata koji bjesni oko njih, kujica to ne može razumjeti.

Na slici koja je nastala na Poljskoj granici, Olena je novinarima pokazivala snimku bombardiranja svojeg grada, koju je sama snimila. Dolores je za to vrijeme sa zanimanjem virila ispod njene jakne, promatrajući ljude oko sebe. No, očigledno joj je ispod jakne bilo udobno, tako da nije pokazala želju da izađe van i ponjuši svijet oko sebe.

image
Lucy Young/evening Standard/eyev/Eyevine/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:35