VIDEO

Oporavljene glavate želve puštene u Jadransko more: ‘Sretan vam put, čuvajte se‘

Dolaze iz raznih dijelova našeg mora, a zajedničko im je samo to da su pretrpjeli ozljede i našli se u akvariju na oporavku

Ilustracija

 Dave Pinson/Alamy/Alamy/Profimedia

Bio je to velik trenutak za sve: kako zaposlenike pulskog akvarija, tako i za okupljene. Posebno su uzbuđena bila djeca, koja su mahala stvorenjima zbog kojih su se i okupili. No, najveće su uzbuđenje sasvim sigurno osjećale kornjače. Njih šest, a riječ je o glavatim želvama, dovoljno su se oporavile i vraćene su nazad u more. Sve su vrlo brzo otplivale nazad u svoj dom, koji im je sigurno nedostajao svih onih mjeseci koje su provele u akvariju. Svaka je tamo došla iz drugog razloga, no svima im je zajednička samo činjenica da su bile ozlijeđene.

- U more smo vratili Karla-Heinza, Kolumba, Otta, Tina, Silvia i Jerka M. Puštanju su prisustvovali i nalaznici Tina i Silvije, koji su imali čast vratiti ih nazad u more, te usvojiteljica Karla-Heinza, Brigitte Ernst sa suprugom Heinzom koji godinama podržavaju naš rad te svake godine usvajaju kornjaču - objavili su iz Pulskog akvarija.

Karlo-Heinz je u akvarij stigao iz Rovinja, Tin s Malog Lošinja, Kolumbo s Kornata, Otto s Malog Lošinja, Silvia iz Ližnjana te Jerko M. koji je stigao iz Parka prirode Telašćica. Ovo šareno društvo pretrpjelo je svakakve ozljede, no svi su se uspješno oporavili i mogli su se vratiti nazad, tamo gdje pripadaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:43