KOJI LIK!

On je pas bubnjar: Ispod deke vidimo mu samo vrh njuškice i rep kojim mlati kao lud

On je novi štićenik utočišta Farmica, koji se beskonačno raduje baš svemu oko sebe
 Facebook

Kad su sretni, psi nas nekada mogu slučajno ozlijediti repom. Nije im to namjera, naravno, jer oni uopće ne mogu kontrolirati to što mašu njime, a osim toga, uopće nisu svjesni da nas taj krznati dio njihova tijela može prilično bolno udariti po nozi, ruci ili glavi. Da ne govorimo da se skrbnici velikih pasa vrlo brzo nauče da moraju maknuti sve lomljive stvari s nižih površina, poput stolića, jer će im čupava radost njihova života to jednostavno pomesti repom.

Jednog takvog ozbiljnog mahača pronašli su smo na Farmici. Zove se Ares i traži dom u kojem će svi znati prepoznati njegove kvalitete. Njih je mnogo, da ne nabrajamo sada, ali jedna od najvažnijih je svakako sposobnost da neprestano bude sretan, što znači da će zbog te njegove sreće trebati pripaziti na mnoge stvari.

Nije lako živjeti s bubnjarem u kući, a Ares je upravo to. On doduše svira repom, a njime upravlja srce, pa je svirka utoliko češća što je on sretniji. To je pak, posao njegova skrbnika: usrećiti ga toliko često da taj rep neprestano radi. Šteta je, naime, taj talent ne izbrusiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:34