NEMAR

Obitelj umirovljenice koju je usmrtio gmaz tuži upravu naselja: ‘Znali su i nisu ništa napravili‘

Smatraju da bi se ovakva nesreća mogla ponoviti, pa su odlučili tražiti odštetu

Ilustracija

 Peter Wey/Alamy/Alamy/Profimedia

Obitelj 88-godišnje žene iz Južne Karoline, koju je u laguni nedaleko od kuće ubio aligator, odlučitla je tužiti vlasnika i upravitelje zajednice umirovljenika u kojima je žena živjela jer, kako piše Guardian, smatraju da su jezerca i bazeni koje su ljudi napravili privukli aligatore u to područje.

U tužbi stoji kako je nesretna Nancy Becker užasno patila prije smrti, a smatraju kako je napad mogao biti izbjegnut. Vjeruju da je ove gmazove privukla voda koja je tamo dovedena, a da pritom nisu poduzete potrebne mjere zaštite za ljude koji tamo žive. Tvrde i da su zaposlenici zapravo bili svjesni rizika kojeg aligatori predstavljaju, ali nisu učinili ništa da zastave životinje koje su dolazile do jezera niti su javnost upozorili da im prijeti opasnost. Zbog toga umirovljenici koji žive u tom području nisu ni bili svjesni da postoji opasnost.

Aligator je, nakon smrti žene, usmrćen, no to njezinoj obitelji nije donijelo utjehu. Smatraju da bi se ovakva nesreća mogla ponoviti, pa su odlučili tražiti odštetu za njenu smrt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:51