MOKRO SIROČE

Noćna akcija azila: Iz dubokog šahta izvukli mokro i prestrašeno stvorenje

Većina životinja zna plivati ili pri padu u vodu pronađe mjesto koje joj može poslužiti kao otok, no ako ostanu predugo tamo, onemoćaju
 Azil Dumovec

Iz zagrebačkog azila u Dumovcu objavili su kako su u noći s utorka na srijedi imali jednu zanimljivu intervenciju u Dubravi. Lisica je, naime, upala u šaht s vodom. Bio bi to njen kraj da je dobri ljudi nisu čuli. Kad su se navirili unutra, vidjeli su o kome se radi, a onda su pozvali pomoć.

Dežurni hvatač je stigao iz azila i odmah se spustio u šaht. Lisicu je brzo izvukao na sigurno, a onda je provjerio je li se u padu ozlijedila. Na svu sreću, osim mokrog krzna i straha, nije joj se ništa drugo dogodilo, zbog čega ju je on odmah pustio na slobodu. Ona je pobjegla što dalje od rupe koja ju je gotovo koštala života.

- Kako imamo dosta intervencija spašavanja divljih životinja i kućnih ljubimaca iz šahtova i rupa te sa sličnih mjesta, molimo vas da sve što ima poklopac, njime i zatvarate, a ukopane objekte koji imaju otvoreno okno, zaštitite daskama ili na neki drugi način. Naime, većina životinja zna plivati ili pri padu u vodu pronađe mjesto koje joj može poslužiti kao otok, no neke ako ostanu predugo tamo, onemoćaju. Sada ih dodatno ugrožava i pad temperature. Noći će postajati sve hladnije, pa životinje mogu uginuti i zbog pothlađivanja - poručili su iz skloništa u Dumovcu.

image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:37