‘UPAD‘ U HOLDING

Neželjena gošća uvukla se u postrojenje zagrebačkog Vodovoda, odmah su zvali stručnjake: ‘Možda je bila žedna...‘

Neotrovni, maleni gmaz je vrlo brzo preseljen u prirodu, dalje od ljudi

Ilustracija, zgrada ZG Holdinga

 Boris Kovacev/Cropix/Cropix

Ugrijalo je i sve je više zmija koje dolaze bliže ljudima. Neke će se zavući ispod stepenica kuće, druge će ugmizati u trgovinu, a jedna je zmija u Zagrebu odlučila biti malo ambicioznija. Nisu je zanimale ni kuće ni trgovine - ta se mala smukulja uputila ravno u Zagrebački holding.

Zaposlenici su je vidjeli u podrumu postrojenja Vodovoda i odvodnje u Vrapču, pa su pozvali hvatače Dumovca. Nisu znali o kojoj se točno zmiji radi, je li otrovna ili ne, ali su bili svjesni činjenice da je za sve njih bolje da se ona udalji.

- Ne znamo je li je u taj podrum doveo žeđ, glad ili je jednostavno bila znatiželjna. Kako god, mi smo je izvukli s mjesta kamo se zavukla i odnijeli u prirodu. Puštena je na sigurno mjesto gdje ona neće ometati ljude ni oni nju - poručili su iz Dumovca.

Smukulje žive diljem Europe, a maksimalna veličina im varira. Iako prosječno narastu do 50 centimetara, u Švedskoj dosežu 83, a u Rusiji rekordnih 93 centimetra. Ne radi se o otrovnicama i za ljude nisu ni najmanje opasne.

image
Dumovec
image
Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:56