SLOVENCI ZGROŽENI

Nestvarne scene iz mjesta kod Poreča, svinje se odmaraju u pješčaniku: ‘Grad se pretvara u deponij!‘

Čini se da se hrane otpadom iz kanti za smeće i spavaju na odbačenom madracu

Svinje u pješčaniku u Červar-Poratu

 Screenshot/X

Turisti u Červar-Poratu kod Poreča zgroženi su prizorima iz centra grada, gdje svinje slobodno šetaju i često se odmaraju na odbačenom madracu, prenosi N1. Prema fotografijama na društvenim mrežama, čini se da se hrane otpadom iz kanti za smeće.

Situacija je privukla pozornost slovenskih medija, nakon što je turistkinja objavila sliku svinja u pješčaniku, koji izvještavaju da se grad pretvara u deponij.

- Riječ je o gorućem problemu koji gradske vlasti očito ne žele riješiti, barem tako prenose hrvatski mediji pozivajući se na nekoliko mještana. Upozoravaju da su fotografije možda nekome smiješne, ali da je situacija prilično tužna - piše slovenski portal 24ur.

Na prijave mještana, koji se bore zaraze jer svinje nemaju oznake, navodno nisu odgovorili načelnik, komunalno redarstvo niti veterinarska inspekcija.

- Grad se pretvara u deponij bez obzira na prisustvo svinja. Ako oni ne uništavaju, uništavaju galebovi ili mačke. Novim dogovorom oko odvoza otpada Červar je dobio drugačije spremnike za smeće s manjim otvorom, tako da se u njih ne mogu bacati veće vreće smeća. Mnogi turisti tada svoje torbe jednostavno stave uz kante i tamo ih ostave, a vrećice potom hvataju razne životinje - zabrinuto navodi slovenski portal 24ur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 06:13