IZNENAĐENJE

Neobični ‘skvoteri‘ u semaforu na Jadranskoj aveniji, ekipa iz Zagrebačkih cesta zvala Dumovec: ‘Trebamo vašu pomoć‘

Kasnije je otkriveno da je riječ o dva odrasla i jednom mladom gmazu
 Azil Dumovec

Zmije se nekada zavuku na mjesta koja su jako čudna - pri tome mislimo na neka koja su za njih zapravo nesigurna, a osim toga, vrlo su blizu stvorenja kojih se zmije panično boje - ljudi. Jedno takvo mjesto je i regulator semafora, odakle su hvatači zagrebačkog Dumovca u subotu ujutro izvukli ravno tri gmaza. Posve bezopasna i, zapravo, prilično prestrašena.

- Bili su to neobični ‘skvoteri‘. Nazvali su nas iz Zagrebačkih cesta, čiji su radnici u kutiji semafora na Jadranskoj aveniji u blizini nedovršene sveučilišne bolnice u Blatu vidjeli zmije. Mislili su da su dvije, no kad smo mi došli i otvorili vratašca kutije, uočili smo da su tri - dvije odrasle i jedna mlada smukulja. Na istom smo mjestu već jedanput bili zbog zmije koja se uvukla među žice upravljačkog sustava semafora - opisali su cijeli događaj iz Dumovca.

Smukulje koje su pronašli su veoma nježno prebacili u transportnu kutiju i odvezli na savski nasip. Kad su pronašli savršeno mjesto gdje će im biti dobro, a gdje neće smetati ljudima ni ljudi njima, pustili su ih u prirodu.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:37