KRZNATI ARHITEKTI

Neobični ‘borci‘: Oni su slučajni saveznici Ukrajine i ne daju se izvući iz rovova

Premda ih je zgodno imati kao na svojoj strani, ovi malci nisu zainteresirani pretjerano za suradnju s ljudima
 Screenshot Twitter

Dabrovi su simpatična, mala i prilično tvrdoglava stvorenja. To potonje dokazuju u Ukrajini. Vojnici koji brane tu zemlju već neko vrijeme muku muče s ovim životinjama, koje im ulaze rovove. Kad ih izbace van, ovi se vrate nazad. Upravo to događa se na snimci koja je postala hit na društvenim mrežama - na njoj vidimo vojnika kako izvlači dabra iz rova, a ovaj se nakon toga vraća nazad.

Mnogi su se prisjetili kako je svojevremeno ove malene graditelje pohvalio vojni glasnogovornik Kijeva Sergej Kominski. Istaknuo je kako ovi maleni stvorovi svojim načinom životima pomažu u borbi glavnog grada, jer zbog njihovih brana, koje između ostalog grade i na granici Ukrajine i Bjelorusije, pomažu u borbi. Oni usporavaju neprijatelje, a domaćoj vojsci daju vremena da pripreme obranu.

No, premda je zgodno imati dabrove kao saveznike, ovi malci nisu zainteresirani pretjerano za suradnju s ljudima. Njih zanimaju njihovi životi i arhitektonske vještine, a sasvim sigurno nisu sretni kad ih vojnici izbacuju iz rovova. Zbog čega su im točno ti rovovi zanimljivi, ne zna se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:51