UPLAŠILA SE

Neobična gošća azila: Ova malena paperjasta životinja zalutala je između prozora i stakla, ne zna se zašto

Kad se našla tu gdje se našla, nije znala pronaći izlaz niti se okrenuti, nego je uspaničeno počela mahati krilima
 Azil Dumovec

Brojne životinje dolaze u zagrebački azil u Dumovcu, u čijem sastavu radi i Oporavilište za divlje životinje. Točnije bi bilo reći da ih dovedu ljudi, a kada je riječ o divljim životinjama, donesu iz hvatači. Nije prvi put da je jedna sova došla u tamošnju veterinarsku ambulantu, ali kod ove je situacija bila nešto drugačija. Maleno se stvorenje u kasno nedjeljno popodne našlo u prilično nezavidnoj situaciji.

- Šumska je sova zatrebala našu pomoć u Kosirnikovoj ulici. Zalutala je u prostor između dva stakla kraj stana jedne zgrade. S jedne su strane bili prozori, a s druge staklena stijena. Neobično je što je sova ušla u taj prostor. Pretpostavljamo da ju je privuklo nešto što joj je djelovalo kao plijen. Kad se našla tu gdje se našla, nije znala pronaći izlaz niti se okrenuti. Dezorijentirana i u strahu pokušala je širiti krila - objavili su iz Dumovca.

Njih su u pomoć pozvali stanari zgrade, koji su hvataču dopustili da do sove dođe iz stana koji je bio najbliži njenom položaju. Premda se malo uplašila ljudi, na kraju je bila prilično sretna što su je izvukli van. Potom je prevezena u Oporavilište za divlje životinje.

- Čast nam je što smo izbliza mogli vidjeti ovu ljepoticu! Nadamo se da nije ozlijeđena te da ćemo je uskoro moći vratiti u prirodu - objavili su.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:30