ZAPUŠTEN

Najbrže udomljenje u povijesti azila: Ovog malenog su našli u užasnom stanju, ali je odmah pronašao dom

Nesretni čupavac je težak manje od pet kilograma i star oko devet mjeseci
 Azil Dumovec

Šok su doživjeli u ponedjeljak rano ujutro zaposlenici Dumovca koji su išli na posao. Ispred njih je istrčao maleni psić u u tipu terijera, težak manje od pet kilograma i star oko devet mjeseci. Tko zna koliko dugo je lutao Dumovcem prije nego je naišao na ljude koji su mu odlučili pomoći. Prvi pogled na njega bio je dovoljan da se zgroze, a onda su ga brzo odveli na svoje radno mjesto. Svi koji su ga vidjeli nemilo su se iznenadili njegovim zapuštenim stanjem.

Odlučili su ga očistiti i urediti, veterinar ga je pogledao, a oni su mu dali ime Gogo. Objavili su kako će poštivati sve što im zakoni i propisi nalažu u ovakvim slučajevima.

- No, s obzirom na stanje u kakvom je pas pronađen, najvjerojatnije ćemo mu tražiti dobrog udomitelja. Ako ste zainteresirani za njega, javite nam se - pozvali su iz Dumovca.

Svega nekoliko sati nakon prve objave o tome da je mališan pronađen, javili su kako je već pronađen privremeni dom za njega, u kojem će se oporavljati sve dok se ne udomi. Vrlo brzo potom je došla vijest da je maleni - već pronašao dom. Za to su mu trebala ravno četiri sata, tako da je riječ o pravom rekordu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:47