INSTALACIJA

Na Trg bana Jelačića dovezli kamion pun poruka o tome kako žive krave u mliječnoj industriji

Prestanak konzumiranja mliječnih proizvoda donosi mnoge zdravstvene prednosti, poručuju iz udruge

Prozor iz kamiona

 Prijatelji životinja

Velikom edukativnom instalacijom u središtu Zagreba Prijatelji životinja otkrili su građanima što se događa s kravama i telićima u mliječnoj industriji. Prolaznike na Trgu bana Jelačića iznenadili su kamionom s velikim vizualima izvana i videoprikazom unutar kamiona. Poruke na vanjskim vizualima kamiona mnoge su zapanjile, iako se radi o općim informacijama kojih bi svi trebali biti, tvrde iz te udruge, itekako svjesni. Građani su zavirivali u kamion i otkrivali kako žive krave u mliječnoj industriji.

- Kroz razgovor, aktivisti su doznali su da građani misle da nije u redu da mliječna industrija prikazuju krave sretnima unatoč tome što im odmah po rođenju uzima djecu, šalje ih na tov ili u klaonicu te ih ubije nakon svega nekoliko godina života. No, propaganda mliječne industrije pokušava odvojiti potrošače od stvarnosti i važnih informacija. Zbog toga čak 68,4 posto javnosti ne zna da krave na mliječnim farmama proizvode mlijeko zato što su rodile - kažu iz udruge i dodaju:

- Mlijeko je nezdravo i ljudi su jedina vrsta koja pije mlijeko druge vrste te jedina vrsta koja pije mlijeko u odrasloj dobi. Konzumacija životinjskoga mlijeka je neprirodna, nezdrava i nepotrebna, te povezana s velikom okrutnošću. Prestanak konzumiranja mliječnih proizvoda donosi mnoge zdravstvene prednosti – povećava se energija, smanjuje nadutost, poboljšava probava, koža je čišća, smanjuju se simptomi astme i dolazi do smanjenja upala - poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:16