UŽASNA SUDBINA

Muškarac skočio u vodu kako bi se spasio od roja pčela, no tamo su ga dočekale pirane

Pirane su malene mesožderke koje se kreću u velikim jatima. Fatalni napadi na ljude su rijetki, no povremeno se događaju

Ilustracija

 Maxine Hicks/Alamy/Alamy/Profimedia

Muškarca u dobi od 30 godina u Brazilu su ubile pirane dok je bježao od roja pčela, piše BBC. Nesreća se dogodila na jezeru u blizini jedne farme koja se smjestila u mjestu Brasília de Minas.

Nesretni muškarac je sa svoja dva prijatelja uživao u lovu na ribe, kad se odjednom pojavio veliki roj pčela. U panici, sva tri muškarca su skočila u jezero, pokušavajući pobjeći. No, dvojica su sigurno doplivala na drugu stranu, a jedan je potonuo. Oni su odmah pozvali pomoć, ali nije mu bilo spasa.

Tijelo je pronađeno četiri metara od obale. Dok su ga spasioci izvlačili, lokalni stanovnici su im rekli kako u jezeru ima mnogo pirana. Na tijelu nesretnog čovjeka pronađeni su tragovi nasrtaja tih riba, no premda je šteta velika, još se utvrđuje je li preminuo zbog gušenja ili ugriza.

Pirane su malene mesožderke koje se kreću u velikim jatima. Fatalni napadi na ljude su rijetki, no povremeno se događaju. Prije šest godina su one navodno usmrtile šestogodišnju djevojčicu u Brazilu. Dvije godine prije toga su masovno napale Argentince koji su se kupali u rijeci Parana. Odgrizle su im prste s ruku i nogu. Nastradalo je tada više od 70 ljudi, među kojima je bilo i sedmoro djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:35