DOBIO SLUŽBENI DOČEK

Meksičkoj vojsci stigao poklon iz Turske, bogatiji su za jednog četveronožnog člana: ‘Neka vam nadomjesti Protea‘

Arkadasa će trenirati ista osoba koja je brinula za Protea, spasilačkog psa koji je umro na misiji u Turskoj, poručili su iz vojske
 Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

U redove meksičke vojske u srijedu je pristigao poklon iz Turske - pas tragač. Ovaj štenac pokušat će nadomjestiti gubitak meksičkog psa tragača koji je pomagao pronaći preživjele kad je u veljači snažan potres pogodio Tursku i Siriju, prenosi CNN.

Tromjesečni njemački ovčar pridružit će se slavnoj meksičkoj jedinici specijaliziranoj za pomoć u lociranju preživjelih u zemlji sklonoj potresima i drugim prirodnim katastrofama. Crnom ovčaru s čupavim ušima i ogromnim šapama ime je odabrano online glasovanjem, štene je tako dobilo ime Arkadas što na turskom znači prijatelj.

image
Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Arkadasa će trenirati ista osoba koja je brinula za Protea, spasilačkog psa koji je umro na misiji u Turskoj, poručili su iz vojske. Nakon što je potres magnitude 7,8 po Richteru pogodio područje u blizini južne granice sa Sirijom, Meksiko je poslao spasilačke pse u Tursku. Na vojnom pogrebu ranije ove godine, vojska je odala počast Proteu koji je također bio njemački ovčar.

Noseći podstavljenu zelenu ormu s malom meksičkom zastavom, Arkadas je u srijedu dočekan na formalnoj ceremoniji u vojnoj bazi u Mexico Cityju. Uzbuđeno štene zalajalo je kad se meksička nacionalna himna zaorila iz zvučnika.

- Zahvaljujući mojim prijateljima iz Meksika koji su me primili s velikom ljubavlju, obećavam da ću dati sve od sebe da budem odličan pas za potragu i spašavanje, objavilo je meksičko ministarstvo obrane u Arkadasovo ime na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 01:56