UPLAŠEN

Kunić pronađen u blizini prometne ulice: ‘Vidi se da je donedavno bio nečiji ljubimac‘

Jedan je gospodin ispod te objave napisao kako vlasnici ovog dugouhog ljepotana žive nedaleko od mjesta gdje je pronađen

Kunić iz Dubrave

 Zoo Zagreb

- Uskrsni zeko stiže za mjesec dana, no jedan je dugouhi ljepotan u nedjelju je protrčkarao Dubravom. Kunić je uočen u Oporovečkoj ulici. Kad smo ga preuzimali, djelovao je jako uplašeno. Vidi se da je pitom i da je donedavno bio nečiji ljubimac. Privremeno smo ga smjestili u Zoološki vrt Grada Zagreba, no već sutra će brigu o njemu preuzeti članovi udruge Mrkvica - objavili su iz zagrebačkog Dumovca.

Jedan je gospodin ispod te objave napisao kako vlasnici ovog dugouhog ljepotana žive nedaleko od mjesta gdje je pronađen, i koje je prilično prometno, ali da im kunić neprestano bježi. Izrazio je zadovoljstvo što je preseljen na mjesto gdje će biti siguran.

O njemu sada brinu volonteri udruge koja je specijalizirana za pomoć baš ovim životinjama. Djeluju u Zaprešiću, a čini je nekoliko članova koji su ljubitelji kunića. Oni će, nakon što se mališan opusti i nauči na privremeni smještaj, tražiti za njega siguran dom pun ljubavi, u kojem će biti sretan i pažen te nikada više neće po njega dolaziti hvatači Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:06