KOJA SREĆA!

Kolika je šansa da se udomi tronoga mačka iz skloništa? Veoma mala, no dogodilo se upravo to

Iako se ženke i životinje s invaliditetom manje udomljavanju, Nona je uspješno našla dom
 Azil Dumovec

Ima nekih priča koje se čine kao da ne mogu dobro završiti. Nije da njihovi junaci imaju posebno grozne ili teške sudbine, kakve još nitko nije vidio prije, više je stvar u tome da je puno sličnih sudbina. U moru sličnih, teško je nadati se da će baš naš život imati sretan kraj,

No, jedna je mačka uspjela u tome. Činilo se da baš i nema neke šanse - u azil je došla s nogom koja je bila u takvom stanju da su je odmah morali amputirati. Dakle, tronoga mačka iz skloništa, a uz to nije neka posebna pasmina, što znači da je šansa za udomljenjem bila gotovo nikakva. Nažalost, činjenica je da se ženke manje udomljavaju, baš kao i životinje s invaliditetom. To što je rođena kao obična mačka, a ne pasminska, samo je pogoršala stvar.

image
Azil Dumovec

No, Nona je odlučila da je statistike ne zanimaju. Ni najmanje. Ta se naumila udomiti. Kako ono kaže Coelho - kad nešto stvarno želiš, cijeli se svemir uroti da to i dobiješ? E pa zaista se cijeli svemir urotio da Nona nađe dom.

- U nedjelju se iz našeg skloništa odselila u novi dom. Tamo ju je dočekao mačak Tom koji se prema njoj ponaša poput starijeg brata – malo puše na nju, malo je čuva kao kap vode na dlanu… Zajedno se igraju i uživaju u odmoru. Nona je zahvalna na obitelji koju je dobila i sreći kakvu još nije upoznala - napisali su iz skloništa, objavivši i njene fotografije iz novog doma.

image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:53