POUČNO

Javna ustanova: ‘Preuzmite knjigu o noćnim leptirima naše županije, besplatna je‘

Tijekom istraživanja zabilježeno je više od 1018 vrsta noćnih leptira, koji su potaknko opisani

Ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije na svojem je profilu na Facebooku podijelila link na knjigu Noćni leptiri Krapinsko-zagorske županije. Smatraju kako je ona iznimno važan doprinos poznavanju i istraživanju hrvatske entomofaune jer je prva pregledna knjiga o noćnim leptirima na hrvatskome jeziku.

- Fauna noćnih leptira Krapinsko-zagorske županije dosad nije bila sustavno istražena. Zahvaljujući naporu autora Tonija Korena i Stanislava Gomboca i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije proveden je iznimno vrijedan istraživački projekt koji je trajao od 2014. do 2016. godine. Tijekom istraživanja zabilježeno je više od 1018 vrsta noćnih leptira - pojasnili su.

Na jednostavan i čitatelju pristupačan način prikazana je sto i jedna vrsta noćnih leptira (10 posto faune noćnih leptira Krapinsko-zagorske županije), korisne i štetne vrste oko naših domova i vrtova te neke zanimljive i rijetke vrste bitne za istraživano područje.

- Cilj je ove knjige približiti ljubiteljima prirode raznolikost čudesnoga svijeta noćnih leptira Krapinsko-zagorske županije. U to će se uvjeriti svi sudionici koji su na kraju predstavljanja dobili knjigu - napisali su.

Knjiga se može preuzeti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:46