BRAVO SUSJEDI!

Iz Turske stižu četiri aparata u koje se ubaci plastika, a oni izbace hranu za napuštene pse

Uz hranu se nalazi posudica s vodom, tako da životinje uvijek imaju gdje utažiti žeđ
Aparat za hranjenje pasa u Istanbulu
 Zrinka Korljan

Mnogi putnici bili su oduševljeni s praksom u nekim turskim gradovima, gdje su na ulicama postavljeni automati s hranom za pse i mačke. U aparat se ubaci plastična boca i onda on izbaci određenu količinu hrane, koja se nalazi dovoljno nisko da je životinje mogu pojesti. Uz to, odmah pokraj te zdjelice je ona u kojoj uvijek ima vode, tako da iz nje piju zapravo i brojne druge životinje: ptice, ježevi...

Takvih aparata u našoj zemlji nema, no čak četiri dolaze u susjednu Srbiju i uskoro će biti postavljena na ulicu. Kako piše portal Djole.dog, cilj aparata koji stižu iz Turske je edukacija građana - kako o problemu napuštenih životinja, tako i o nužnosti recikliranja. Iza nabave četiri ova aparata stoji suradnja niza organizacija koje brinu o napuštenim životinjama.

Kod nas ovakvih aparata nema, no brojni aktivisti ističu kako bi oni bili iznimno potrebni. Prema neki gradovi imaju dobro riješenu situaciju sa psima, nijedan grad nema utočište za mačke, tako da bi za njih ovakav aparat u mnogim sredinama njima bio prijeko potreban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:35