SIROTO STVORENJE

HGSS u akciji: Na Hvaru iz 25 metara duboke jame izvlačili psa koji je danima bio unutra

Za sada se još uvijek ne zna ima li vlasnika ili ne, odnosno, je li u jamu upao slučajno ili ga je netko bacio

Spašavanje psa na Hvaru
 

 HGSS

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja objavili su kako je spašen pas iz jame na Hvaru. Naime, prije nekoliko dana su djeca čula lavež iz jame Prodanjuša kod mjesta Zastražišće. Riječ je o jami dubokoj 25 metara, vrlo uskog ulaza, u koju je bez opreme nemoguće izaći.

Odmah je bilo jasno da se pas ne može sam izvući iz jame, pa je pet članova HGSS-ove stanice iz Splita, praćeno s dva zaposlenika jedne avanturističke agencije, izašlo na teren. Naravno, nije se bilo lako spustiti u jamu, ali s obzirom koliko imaju iskustva, spašavanje su obavili bez ikakvih problema.

image

Jama iz koje je izvučen pas

HGSS

Ne treba ni opisivati sreću i zahvalnost jadnog psa nakon što je izvučen iz jame. Premda nije mogao znati s kojom mu namjerom spašavatelji prilaze, bio je veoma miran i dao je sve od sebe da im olakša izvlačenje iz jame. Za sada se još uvijek ne zna ima li vlasnika ili ne, odnosno, je li u jamu upao slučajno ili ga je netko bacio. Moguće da je odlutao od doma i upao u duboku rupu, no ništa se neće znati sve dok se ne očita čip. O tome će ovisiti i njegova daljnja sudbina.

Ako nema vlasnika, tko zna, možda mu se posreći kao i onoj kujici s Brača, koju su vatrogasci uz pomoć HGSS-ovaca izvlačili iz jame, a onda je odlučili udomiti.

image

Spašavanje psa na Hvaru

HGSS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:46