PUŠTENA U MORE

Glavata želva koja je bila kost i koža se odlično oporavila: ‘Utrostručila je svoju težinu!‘

Riječ je o zadnjoj od tri kornjače koje su u oporavilište došle nakon velikog nevremena
 Institut Plavi svijet

Veli, posljednja od tri morske kornjače koje su nakon snažnog nevremena u ožujku dovedene u Oporavilište za morske kornjače na Lošinju, u petak je puštena u more. Povratak ove oporavljene glavate želve (Caretta caretta) u prirodu organizirali su iz Instituta Plavi svijet na Punti u Velom Lošinju, nedaleko od mjesta na kojem je želva prije nekoliko mjeseci spašena.

Prekid hibernacije i dugo izlaganje niskim temperaturama mora tada su doveli do smanjenja njenih vitalnih funkcija. Kad je tek došla k njima, bila je sama kost i koža. To je razlog zbog kojeg se ovoliko dugo zadržala na oporavku: trebala je dovoljno jesti da bi došla do svoje normalne težine.

image
Institut Plavi svijet

- Tijekom oporavka je utrostručila svoju težinu te povratak u more dočekala veća i snažnija! Za povratak u prirodu pripremala se u bazenu za stjecanje kondicije smještenom u zaštićenoj uvali u moru - kažu iz Instituta.

U timu za rastanak, osim njihovih zaposlenika bili su i učenici područne škole Veli Lošinj OŠ Maria Martinolića i vrtićka skupina Pčelice iz DV Cvrčak iz Velog Lošinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 23:54