ODAKLE ONA TAMO?

FOTO: Nedaleko od Kvatrića pronađena neobična životinja kako luta ulicom

Odvedena je u sklonište u Dumovcu, iz kojeg su građane zamolili za više informacija o malenoj šetačici
 Sklonište Dumovec

Navikli smo na razne životinje na ulicama Zagreba. Nedavno smo pisali o svinji koja na uzici hoda uz psa, imali smo prošle godine priču o dva emua koja su šetala sa svojim vlasnicima, a prije nekoliko godina jedna je kokoš pronađena u Novom Zagrebu. Ljepota je to vremena u kojem živimo: slobodni smo imati bilo koju životinju na ovom svijetu, bez da nam se itko petlja u naš odabir bića s kojima dijelimo život.

Je li to odgovor na pitanje što je jedna kokoš radila lutajući Vojnovićevom ulicom nedaleko od Kvaternikova trga, ne zna se. Možda je ona zaista nečiji odbjegli ljubimac, koji je malo odlučio provjeriti kakav je život na gradskom asfaltu. Možda je priča tužnija od te - vjerojatnije je da je koka trebala biti nečiji obrok. Je li ju netko prevozio, pa je uspjela iskočiti, ili je na kakav drugi način pobjegla, nikad nećemo saznati. No, kokoš je završila u Dumovcu.

Iz tog su azila građane pitali znaju li što o njoj. Nisu dobili nikakve informacije. Premda je bilo i nekoliko krajnje neumjesnih komentara, među kojima objava jednog Matije koja pokazuje pečenu piletinu, većina ljudi je suosjećala sa životinjom. Bilo je i nekoliko ponuda za dom, no sve će to morati pričekati dok veterinari budu sigurni da se ova pernata dama dovoljno oporavila od šoka da može krenuti u svoj novi dom.

Onaj u kojem će živjeti do prirodne smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 22:50