ZOO

Evo što gibon Kent misli tko će biti pobjednik večerašnje utakmice Hrvatska - Nizozemska

Nakon što je dobro osmotrio sadržaj kutija s obilježjima obiju zemalja, odlučio se
 Nera Simic/

Ako je vjerovati bjelorukom gibonu Kentu iz Zoološkog vrta Grada Zagreba, Hrvatska bi trebala nastupiti u završnici Lige nacija.

Već tradicionalno prema kutijama koje se u nastambi gibona postavljaju uoči utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, prvo su izjurile mlade Fiona i Dora te njihova mama Kulička, a tek nakon njih otac obitelji Kent.

Nakon što je dobro osmotrio sadržaj kutija s obilježjima Hrvatske i Nizozemske, pa čak i prebirao po voću i povrću iz nizozemske kutije, prvi komad voća koji je stavio u usta, bio je onaj iz hrvatske kutije.

Iako je na lipanjskoj vrućini posjetiteljima i djelatnicima Zoološkog vrta Grada Zagreba u početku hladni znoj oblijevao čelo, među ostalim i zbog činjenice što je Kent rođeni Nizozemac, na kraju su svi glasno odahnuli. Složili su se da je Kentu razum nadvladao emocije prema prvoj domovini.

- Pred nama je ako se vodimo viđenim u nastambi gibona, neizvjesna utakmica. Kent se dugo nećkao između nizozemske i hrvatske kutije te na kraju izabrao onu s obilježjima svoje nove domovine. I mi vjerujemo u pobjedu Vatrenih“, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Je li Kent pogodio pobjednika sraza Hrvatske i Nizozemske, znat će se večeras. Utakmica u Rotterdamu počinje u 20.45.

Kent će ponovo posla s prognoziranjem imati u subotu u 11 sati. Tada će predviđati pobjednika u posljednjem nastupu Hrvatske u Ligi nacija – utakmici za zlato ili onoj za broncu.

image
Nera Simic/
image
Nera Simic/
image
Nera Simic/
image
Nera Simic/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:13