I SLATKI I STRAŠNI

Dvoje ljudi, dva različita susreta s medvjedom. Prvi je simpatičan, drugi ledi krv u žilama...

Muškarcu iz druge snimke nikako ne bismo voljeli biti u koži, ali mu se mora priznati da se dobro snašao

Ilustracija

 Mediadrumworld.com/@ville.pett/Media Drum World/Profimedia/Mediadrumworld.com/@ville.pett/Media Drum World/Profimedia

Kako se ponašati kad susretnete medvjeda? To ovisi o tome u kakvom ste položaju u odnosu na njega: ako ga vidite da pliva u kanalu nedaleko od vas, možete biti opušteni, jer vam neće ništa. No, ako trči za vama kao manijak dok biciklom jurite kroz šumu, onda je situacija posve drugačija.

U prvom slučaju, snimka je nastala negdje u Švicarskoj i snimila ga je žena koja je kroz šalu objasnila da je to jedno uobičajeno popodne, šeće uz kanal i očekuje vidjeti ribe kako plivaju u njemu. No, umjesto riba, vidimo kako iz vode vidi čupava medvjeđa glava.

No, druga je snimka daleko ozbiljnija. Muškarac na njoj se vozi biciklom kroz šumu, a onda primijeti medvjeda iza sebe. Počne brže vrtjeti pedale, očekujući da će životinja odustati, no medvjed uporno trči za njim. Kada na cesti naiđe na hrpu granja, muškarac silazi s bicikla, ostavlja ga i trči u žbunje. Situacija postaje napeta jer kamera na njegovoj glavi snima stablo iza kojeg se sakrio, ali i medvjeda koji njuška oko njegova bicikla i traži ga.

Tu snimku pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:59