SLATKI LOPOVI

Dva medvjeda provalila u kombi s krafnama i pogostila se: ‘Uključili smo i sirene, nisu htjeli otići‘

U kombiju su bili dvadesetak minuta, blaženo ignorirajući sve glasne zvukove oko sebe
 Shelly Deano/mega/The Mega Agency/Profimedia/Shelly Deano/mega/the Mega Agency/profimedia

U neka davna vremena, vozači određenih prijevoznih sredstava bili su pripravni na to da bi ih kakav razbojnik mogao presresti, natjerati da se zaustave i onda ih olakšati za ono što prevoze. Istina, obično se radilo o prijevozu novca ili zlata, ali razlog je bio taj što su ljudi pljačkali ljude. Kad se radi o životinjama, valuta je drugačija, no svejedno je ljude diljem svijeta nasmijala vijest da su dva medvjeda opljačkala kombi na Aljasci.

Kombi s krafnama.

Nisu ga, doduše, prisilno zaustavili, jer medvjedi imaju manire, ali su iskoristili trenutak kada je dostavljač parkirao ispred trgovine u koju je trebao unijeti pošiljku krafni. Ostavio je otvorena vrata kombija i ušao u dućan kako bi ostavio jedno pakiranje, planirajući se vratiti po njih još. Izašavši, shvatio je da su se u kombi popeli medvjedica i njen mladunac, koji su nasrnuli na peciva.

U kombiju su bili dvadesetak minuta, blaženo ignorirajući lupanje po bočnoj strani kombija. To ih je vozač pokušavao otjerati, ali nije mu pošlo za rukom. Više od toga se nije usudio napraviti - čovjek će se sukobiti s medvjedom ako mu je život ugrožen, ali neće riskirati zbog nekoliko peciva

- Nisu reagirali na buku koju je dostavljač radio. Čula sam ih kako kidaju pakiranje i jedu. Pomislila sam da njih uopće nije briga za ljude - rekla je Shelly Deano, voditeljica trgovine.

Kako se čupavi dvojac nije dao odmamiti od šećera, pozvano je osiguranje baze. Oni su napravili jedino što su mogli - uključili su sirene da bi otjerali medvjede.

Nije pomoglo.

Oni su na kraju sami izašli (nakon što su pojeli što i koliko su htjeli), promuvali se pokraj trgovine i obližnje benzinske, a onda krenuli u šumu.

Iako nije neobično vidjeti medvjede u bazi i oko trgovine, ništa se slično nikad nije dogodilo, dodala je Deano za Guardian, pojašnjavajući da je nakon ovog incidenta vozač počeo zatvarati vrata prije ulaska u trgovini.

- Oprezni smo kad dolazimo i odlazimo. Kad iznosimo smeće, radimo to u paru, posebno ako je pao mrak - pojasnila je Deano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 04:10